+31-6-41613334

Peter

Peter is opgeleid en uitgegroeid tot een ervaren Salsadocent die bij diverse dansscholen in heel Nederland heeft lesgegeven in zowel Ballroom, latin, en salsa. Peter Is bekend om zijn duidelijke en rustige uitleg waarbij het aanleren van figuren in combinatie met danstechniek de basis vormen, alles gevuld met een dosis humor.

Peter begon met stijldansen in 1979 bij dansschool Griffioen in Haarlem. Daar kreeg hij les van Annetje Riel, die in 1989 de Salsa LA style in Nederland introduceerde. Tot 1992 danste Peter vele wedstrijden en behaalde hij een groot aantal prijzen. Daarna begon hij als assistent dansleraar. Vanaf 1998 geeft hij zelfstandig les. Samen met Annetje Riel gaf hij les in West Coast Swing. Ook gaf hij diverse workshops voor de 2 Stijldansbonden, Dancemasters en Swinging World en gaf hij Workshops salsa en Westcoast Swing in rolstoeldansen bij de SRN.

“Ik geniet niet alleen zelf van dansen, het is ook prachtig om mensen te zien dansen en daardoor zichzelf ontwikkelen. Ik heb gedurende mijn eigen danscarrière gemerkt dat dans iets losmaakt in mensen wat zich niet in woorden laat omschrijven. Het plezier dat mensen uitstralen tijdens een dansles is voor mij als docent ontroerend, motiverend en waardevol.”

 

 

 

Back to top